Wyszperane w czeluściach internetu. Było pyszne!
A czym się tak na prawdę zachwycam? To placek owsiany fit, w naszej wersji polany jogurtem naturalnym i przykryty kawałkami brzoskwini. Jak zrobić sam placek? Potrzebujemy 100 gram płatków owsianych, garstkę pokruszonych orzechów włoskich, 20 gram słonecznika. Wszystkie te składniki mieszamy z 1 łyżką miodu i odstawiamy na kilka minut. W międzyczasie na jednolitą masę ubijamy 3 jajka, dodajemy 2 łyżki jogurtu naturalnego i 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia. Całość mieszamy i dodajemy do tego naszą masę płatków z dodatkami, ponownie mieszamy. Całość przelewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy bez tłuszczu. Smażąc kontrolujemy gotowość, nam zajęło ono około 10 minut.
A czym się tak na prawdę zachwycam? To placek owsiany fit, w naszej wersji polany jogurtem naturalnym i przykryty kawałkami brzoskwini. Jak zrobić sam placek? Potrzebujemy 100 gram płatków owsianych, garstkę pokruszonych orzechów włoskich, 20 gram słonecznika. Wszystkie te składniki mieszamy z 1 łyżką miodu i odstawiamy na kilka minut. W międzyczasie na jednolitą masę ubijamy 3 jajka, dodajemy 2 łyżki jogurtu naturalnego i 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia. Całość mieszamy i dodajemy do tego naszą masę płatków z dodatkami, ponownie mieszamy. Całość przelewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy bez tłuszczu. Smażąc kontrolujemy gotowość, nam zajęło ono około 10 minut.
Bardzo sycące i jednocześnie zdrowe danie. Polecam spróbować.
Kasia