Od 27 września do 27 października Brovarnia w Hotelu Gdańsk podtrzymuje niemiecką tradycję Oktoberfest. Pięknie położony lokal, nad brzegiem Motławy, w XVII - wiecznym Spichlerzu, biesiadny klimat, muzyka na żywo, tematyczne stroje obsługi, piękne oświetlenie, które robi niesamowicie ciepły klimat, pyszne jedzenie no i ... piwo. W tym roku limitowanym piwem Oktoberfest jest piwo uwarzone w stylu
amber lager, o bursztynowej barwie i delikatnym karmelowym posmaku. W menu zaś pojawiły się bawarskie specjały kulinarne,
które specjalnie na Oktoberfest zostały sprowadzone do Brovarni z
południa Niemiec. Znajdują się wśród nich m.in. golonka po bawarsku
zapiekana w ciemnym piwie Starogdańskim lub bawarskie kiełbaski ze
słodką musztardą.
Polecam, oczywiście nie tylko w okresie Oktoberfest.
Żyrafa, czyli trzy litry piwa z poręcznym kranikiem. Tutaj piwo ciemne.
Limitowane, tegoroczne, bursztynowe, ważone w stylu amber lager.
Coś na ząb.
Ja tu tylko zdjęcia robię. To zupełnie nie moje gusta kulinarne, zarówno smakowo jak i ideologicznie.
To było moje :) creme brulee
Kasia